OM GARN & METERVARER

Hvordan det hele startede:

Garn & Metervarer er en familieejet online stofbutik, der forhandler metervarer til private samt små og mellemstore virksomheder. Virksomheden startede i Danmark i 2015, men inspirationen til butikken har familien fra Afghanistan. I Afghanistan er der en stor kultur for at man syr sit eget tøj, og den viden og erfaring som Garn & Metervarer besidder, stammer herfra. Saleh Zormati som driver Garn & Metervarer, har derfor nærmest fået metervarer ind med modermælken, denne viden bruger han i dag til at hjælpe folk med at finde de rigtige metervarer. Som forklaret i videoen, så var han tit med sin mor på markeder eller basar, når hun skulle finde metervarer til sine syprojekter. Det var gennem disse ture, at Saleh lærte at stoffer ikke bare er stoffer. Salehs mor gik nemlig ikke på kompromis med kvaliteten, som skulle være af en helt særlig karakter. Det kunne derfor tage flere timer, og nogle gange dage, at finde metervarer som havde den rette holdbarhed og kvalitet.

Da familien i sin tid kom til Danmark, manglede man et nyt sted at handle kvalitetsmetervarer til fornuftige priser. Dette var dog ikke nogen nem opgave. Familien satte sig derfor for at gøre kvalitetsmetervarer til fornuftige priser mere tilgængelige. Dette blev således virksomhedens formål, og starten på Garn & Metervarer. 

"Vi stræber efter at gøre kvalitetsmetervarer til fornuftige priser tilgængelige for alle uagtet om det skal bruges til små hobby projektor eller store enterpriser."

Den første butik kunne familien åbne i 2015 i ydmyge lokaler i nærheden af Aarhus. Butikken voksede gradvist, og i 2017 var det tid til at udvide med tilgangen af webshoppen g-m.dk. Denne åbning af webshoppen satte for alvor gang i udviklingen. Pludselig blev kendskabet til Garn & Metervarer mere udbredt, og produkterne blev tilgængelige over hele Danmark. Garn & Metervarer har på trods af sin relativt korte historie udviklet sig meget, og det som startede som et lille projekt, har i dag udviklet sig til et af Danmarks største udvalg af metervarer online, og et af Skandinaviens største sortimenter af økologiske metervarer til virksomheder.

 
Garn & Metervarer valgte i 2018 at lukke sin fysiske butik i Aarhus for i stedet at satse 100 procent på internethandel. Der er dog fortsat god mulighed for at se og røre ved de lækre metervarer, da man i stedet har anskaffet sig et lille showroom. Dette showroom er  beliggende i Aarhus på adressen, Oktobervej 51C, 8210 Aarhus V, og der er altid mulighed for at komme forbi til et besøg, hvis blot der gives besked om det i forvejen.  

Overgangen fra fysisk butik til online webshop har haft flere fordele. Først og fremmest er der sparet på unødvendige omkostninger, så der i stedet kan fokuseres på lavere priser og et bredere sortiment. Dette bredere sortiment er muligt, ved tætte og efterhånden lange samarbejder med vores leverandører. Udviklingen og de øgede ressourcer har samtidig betydet , at vi har gjort det til vores mission at være førende i forhold til service og rådgivning. Vi er derfor i langt højere grad i stand til at sidde klar til at guide dig i forhold til valg og pleje af metervarer, uanset hvor i landet du kommer fra.

"Vores mission er at leverer god kunderservice og vejledning til alle som behøver det. Denne mission skal afspejles i vores indhold og handlinger som skal være med til at informere danskerne, så de får den viden og de metervarer som de fortjener." 

På trods af den store udvikling, er der dog ikke skruet ned for ambitionerne. Tværtimod har vi opstillet en vision om at blive Danmarks største og grønneste forhandler af stof og tekstil. På baggrund af denne vision, har vi nedenfor listet fem ting som vi på nuværende tidspunkt er opmærksomme på i forhold til at være bæredygtige. 

"Vores vision er at blive Danmarks største og grønneste forhandler af stof og tekstil." 

Fem bæredygtige initiativer:

1: Når vi sender dine varer ud til dig så vil det ske i bæredygtige plastikposer. Disse består af 100 procent genanvendt plastfolie. Vi bliver som samfund nødt til at blive bedre til at passe på vores jord, og det at genanvende den enorme mængde plast som vi som samfund producere, er et vigtigt skridt på vejen. Plastikposerne er samtidig produceret i Danmark, så de ikke skal transporteres store afstande som ellers ville forurene.

 2:  Når vi vælger vores leverandører, så er vi meget opmærksomme på at vælge nogle, som er tæt placeret på Danmark. Derfor vil klart størstedelen af vores metervarer være produceret i Europa for at sikre kort transportafstand og undgå unødvendig forurening. Vi har samtidig nemmere ved at kontrollere at varerne produceres på en ordentlig måde, og at sikre os at alle krav overholdes.

 3:  Vi er i Garn & Metervarer meget fokuserede på at reststoffer ikke smides ud, men i stedet forhandles til nedsatte priser. Dette gør vi selvfølgelig for at mindske muligt spild af reststof. Det er samtidig noget, ved at du ofte vil kunne finde varer inde på vores webshop, som er nedsat i pris.

 4: Vi udvider hele tiden vores udvalg af OEKO-TEX og GOTS-certificerede stoffer. Vi har stort fokus på at alle vores stoffer overholder de forventede standarder. Ønsker du at gå den ekstra mil i forhold til økologisk produktion og miljøhensyn så kig efter vores specielt certificerede stoffer. OEKO-TEX og GOTS certificeringerne sætter de strengeste krav i forhold til det sundhedsmæssige aspekt, og de går samtidig også noget længere end lovkravene. Kravene ændres i takt med resultater i lægevidenskaben, og holder sig dermed hele tiden up to date. Det er altså topstandarden i forhold til økologisk produktion og miljøhensyn, og du kan være helt sikker på at metervarerne er uden allergi og kræftfremkaldende kemikalier.

 5: Fokus på de små ting. Som en sidste ting er vi opmærksomme på at minimere forureningen som vi udleder i det daglige. Dette betyder at vi er meget opmærksomme på at affaldssortere ordentligt. Ydermere gør vi en ihærdig indsats for at minimere brugen af unødvendig papir og dertilhørende, som hører med når vi pakker. Slutteligt har vi arrangeret en frokostordning til medarbejderne så vi sparer unødig kørsel efter take-away og lignende, som alt andet lige ofte bliver pakket ind i en masse plast og papir.  

Vi har nu beskrevet 5 af de initiativer som vi fokusere på, men vi er selvfølgelig også realistiske. Visionen om at blive Danmarks største og grønneste forhandler af stof og tekstil er ikke nogen nem opgave. Det sker tværtimod med små skridt, men vi er sikre på at vi med ærgerrighed, miljøfokus og hårdt arbejde kan nå rigtig langt.

Vil du se mere til vores bæredygtige stoffer? klik ind på linket nedenfor og kom direkte til vores bæredygtige metervarer.

 Gå til de Økologiske og bæredygtige metervarer