GUIDE: Sådan bruger du hør

Hør er et fantastisk materiale, som er 100% naturligt. Hør kan bruges til en lang række af formål, både når det gælder boligindretning og beklædning. Hos os finder du et stort udvalg af hør, både viskose/hør, vasket hør, sorona hør og hør med print. Vi har derfor lavet denne guide, som fortæller dig, hvad du kan bruge hør til, og hvad du skal være opmærksom på ved hør som materiale. 

Hvad er hør?

Hør er et naturligt materiale, der fremstilles af hørplanten og dens stængel. Materialet har svalende og afslappede egenskaber, der gør det velegnet til sommerhalvåret. Både stoffet og planten kaldes hør. Materialet har ofte en meget mat overflade, der kan se lidt grov ud ved første blik. Med tiden og jo mere man vasker og bruger sit tøj, plejer hør dog at få lidt mere glans. Udover at hørstof er god til at suge fugt til sig, er det også hurtigt til at tørre igen. Fibrene som stoffet laves af, er nemlig hule, hvilket betyder, at luft nemmere kan strømme igennem, og det føles både svalt at have på i sommermånederne samt isolerer kroppen, når der er køligt.
Klik her for at se vores fulde sortiment af hør.

Brug hør i din boligindretning  

Hør kan både være et behageligt og flot materiale at bruge i sin boligindretning. Hør giver indtrykket af et naturligt og kvalitetsbevidst hjem. Hør fås ofte i nogle naturlige og neutrale farver, som passer perfekt ind i et rolig soveværelse eller i et køkken, hvor der bliver lagt vægt på bæredygtighed.

Sengetøj

Hør som sengetøj er med til at skabe et tørt og behageligt sovemiljø. Hvis du først har prøvet at sove i sengetøj af hør, så ved du, at det er et helt særligt materiale, som giver en meget speciel følelse. Det falder på én gang både tungt og let omkring kroppen, idet stoffet er mere groft end for eksempel bomuld, men samtidigt meget blødt og behageligt. Ved at sy dit eget sengesæt, kan du mikse og matche dine yndlingsfarver, lige som du har lyst til. 

Borddug eller bordløber 

Ved brug af en borddug eller en bordløber lavet af hør, vil stemningen i rummet ændres og give dine måltider mere stil. En hør borddug eller bordløber passer godt til en lys spisestue, på grund af de meget naturlige farver, som vores hørstof har. En hørddug er samtidig meget holdbar, og utrolig nem at sy selv, så den passer perfekt til dit spisebord. 

Servietter 

Hørservietter er utrolig smarte og ikke mindst holdbare. De kan bruges igen og igen, hvilket også er med til at skåne miljøet frem for at bruge papirservietter. De passer perfekt både til hverdag eller hvis du får gæster til en finere middag. Ved at sy dem selv, kan du vælge de farver, som passer netop til din borddækning. 

Gardiner 

Hørgardiner vil være et perfekt finish til dit interiør. Hør er det ideelle stof til gardiner, da det hænger smukt og vil være en investering, da du med hør får nogle meget holdbare gardiner. Hør tillader dagslyset at skinne igennem, men giver samtidig noget privatliv. Med hørgardiner får du derfor et behageligt lys og en varm stemning i rummet.
Brug hør til beklædning  
 Ligeså behageligt som hør kan være at sove i, er hør naturligvis også behageligt at have på kroppen, når det gælder beklædning. Hør er nemlig både luftigt, afslappet og slidstærkt. Hør er især ideel til sommertøj, men det kan også bruges sammen med andre materialer, så du kan bruge hør året rundt. 

Skjorter og bluser

 
En hørskjorte eller hørbluse er et klassisk og sikkert valg, hvis du vil bruge hør til beklædning. Den føles rar at have på, samtidig med at den har et stilet udtryk. Den er oplagt at have på om sommeren, da stoffet er let og luftigt. Dog kan du også vælge at bruge den om efteråret eller om vinteren, sammen med en sweater eller cardigan.

Bukser og shorts 

Hørbukser og shorts er et musthave til sommeren. Derudover er hør et pænt materiale, som passer godt til sommerens lyse farver. Et par shorts kan du nemt og hurtigt sy selv. Hvis vi tager udgangspunkt i shortsene på billedet ovenfor, kræver det blot noget hørstof, elastik til taljen og noget sytråd. 

Nattøj

Der er intet mere behageligt end et sæt nattøj, som føles rart og blødt at have på kroppen. Et sæt nattøj af hør behøves ikke kun at bruges om aften, det er også perfekt til de grå søndage, hvor dagen bare står på afslapning. 

Det skal du være opmærksom på, når du bruger hør

  • Hør krøller nemt. Sådan er det. Så der er ingen grund til at knokle løs ved strygebrættet for at glatte din hørskjorte ud. Nyd i stedet de smukke og naturlige folder, som hørstof har. 

Som med så meget andet hvidt tøj er hvidt hørtøj ret gennemsigtigt. Vær opmærksom på det, når du vælger, hvad du skal have på under tøjet. 

  • Hør bør skånevaskes ved normal til lav temperatur på enten 40 eller 60 grader. Det bør desuden vaskes for sig selv eller eventuelt med andre materialer, som har samme instrukser. Efter vask bør det hænges op og eventuelt stryges, mens det stadig er fugtigt.

Se vores udvalg af hør her.

VIS OS DINE KREATIVE PROJEKTER

Vi elsker at se jeres kreative projekter og idéer. Så har du lavet et flot projekt derhjemme, som du kunne tænkte dig at dele med os? Send det til os via Instagram eller på vores mail info@g-m.dk. Så får du muligheden for at blive vist på vores Instagram og Facebookside. Derudover kan du også modtage specielle rabatter. 
Husk at hold dig opdateret via Instagram og Facebook omkring andre spændende og kreative idéer. Vi udgiver løbende blogs som DIY og inspiration til brug af vores tekstiler. 

Du vil måske også kunne lide:


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres