Claire Couture - Syning af kostume

Bonjour mine damer og herre.

Jeg er den fantastiske drag queen, Claire Couture, og har fået æren af at få lov til og lave et blogindlæg her på G&M.

Jeg elsker at sy og har været ved en symaskine siden jeg kunne sidde selv, hvor jeg som oftest kiggede på, når min mor syede bukser,trøjer, bamser mm. Nu er jeg mere til at lave selskabskjoler og kostumer, men ikke uddannet i noget som helst indenfor dette fag!

Jeg havde et lille fotoshoot, hvor jeg skulle bruge en kjole i pink. Jeg har næsten alle farver i skabet, lige bortset fra pink. Så symaskinen og jeg måtte i gang :)

Materialebrug:

 • 6 meter pink Sequins WT 08
 • 1 meter sort jersey (jeg havde noget liggende i mit lager)
 • Matchende tråd
 • Tråd i en kontrastfarve
 • Stofsaks
 • Køkkensaks
 • Synål
 • Symaskine
 • Lineal
 • Mønsterpapir
 • Tape 

Snitmønstre:

Kjole: Vouge Patterns V1520

Vær opmærksom på at dette mønster kun findes på engelsk eller tysk, så det er en fordel, at man mestre et eller begge sprog. 

De fleste begreber, jeg ikke forstod, har de beskrevet udførligt i billeder, og selve billedillustrationerne hjælper også meget, men lidt engelske termer, er man nødt til at kunne eller kunne oversætte.

Husk, at du sagtens selv kan lave ændringer i længden, for de er markeret så fint i mønstret, hvor du skal klippe hvis du skal forlænge eller forkorte den. MEN HUSK! forlænger/forkorter du et stykke, skal du forlænge/forkorte alle stykker og ikke gøre som mig og kun forlænge yderstoffet…. Derfor har jeg skrevet 1 m. sort jersey, da det faktisk var det jeg endte med at bruge. 

Stoffet:

Nøøøøøj, hvor var jeg spændt på at få min pakke med det lyserøde stof. Grunden til jeg var ekstra spændt, var fordi jeg ikke kunne se, hvor gennemsigtigt stoffet var. Da pakken endelig kom er jeg overbevist om, at der kom et skrig fra mig, som kun hunde kan høre.

Stoffet er så fint, og palietterne var den perfekte størrelse, til når man skal stå på en scene med kraftigt lys. Ikke nok med det, så var der også en god mængde stræk (det er virkelig en drag queens bedste ven) som gør, at kjolen kommer til at sidde som limet til min krop og viser alle mine (U)naturlige kurver frem.

Jeg forventede, at stoffet var rimelig tungt eftersom, at der var mange palietter på, men tværtimod blev jeg overrasket over, hvor let det egentlig var. Gennemsigtigheden var jeg ikke så bekymret for nu, hvor det er et kostume og jeg er drag queen som også gerne må vise lidt hud, så gjorde det mig intet. Men min plan i starten var, at den skulle have sort jersey-foer.

Klip af mønster og forlængelse:

Så første skridt kender de fleste hjemme-syesker. Klip mønsteret. Forskellen på eksempelvis Stof&Stil mønstre og det her Vouge er, at den nederste del af hvert kjole panel skal have tapet et ekstra mønster på.

Når alle mønstre er klippet og samlet, begynder det lidt mere nervepirrende arbejde. Jeg skal forlænge mit mønster 10 cm i taljen. Og skal man så gøre det, hvis man er en biologisk kvinde? NEJ ikke nødvendigvis.

Jeg skal gøre det fordi min overkrop er 10 cm længere end mønsterets model. Men synes du eksempelvis, at taljen sidder for lavt, så vil jeg klart eksperimentere med at gøre den kortere. Det er vigtigt, at du laver en prøve ud af noget billigt stof, så du ikke ødelægger mønsteret unødvendigt. Samtidig med det, forlængede jeg 10 cm i bunden af kjolen (jeg er ca 2 meter høj i drag).

Metoden til at forlænge 10 cm i taljen er rimelig simpel. Jeg klipper der, hvor klippelinjen er (den er markeret på mønsteret), herefter klipper jeg en strimmel mønsterpapir på 12 cm (1 cm overlap på hver side) og taper det bag på mønsteret, og TADAAA. Dog var jeg åbenbart enormt træt og glemte at lave det til foer-stykkerne, så kjolen kom i sidste ende til at se ekstremt krøllet ud.

Syning af kjolen:

Til at starte med gik jeg ind på G-M og læste blogindlægget om at sy i palietter, så gør dig den tjeneste og tjek det ud her

I modsætningen til hvad jeg troede i starten, var kjolen enormt let at sy. Jeg startede med at rynke den ene sidesøm og lidt af ærmgabet. Efterfølgende var det faktisk en dans på roser, indtil min hjerne begyndte at bruge noget ekstra som ikke var beskrevet. Horsehairbraid eller tyllnetting. Jeg syede det på i bunden af kjolen, men fandt ud af at jeg brød mig om det. Normalt syr jeg med almindelige sting, men af en eller anden årsag, har jeg syet med en meget tæt zigzag. Den eneste løsning jeg fandt var at klippe de 7 cm horsehairbraid af og så sy den i hånden efterfølgende. Men så begyndte kjolen at se mere krøllet ud i bunden, og det brød jeg mig ærlig talt ikke om. Så jeg måtte tage en beslutning… Jeg klippede det sorte af, så at det kun dækkede for min sofapude-rumpe, hvilket jeg i dag er så lykkelig for, at jeg gjorde! For lige at få defineret kjolens plisseringer, syede jeg med nål og tråd enkelte sting, som sørgede for, at det holdt dem der, hvor jeg ville have den. Kjolen blev lagt op med 1 cm søm ,og jeg var klar til at få taget billeder. Efterfølgende har jeg lagt 7 cm til, da jeg skal bruge kjolen i et show, hvor jeg skal have lidt højere stilletter på.

Det var en rejse, men en fed en af slagsen. Og med den erfaring jeg har nu, laver jeg nok en kjole mere med noget af det fantastiske stof fra G&M. 

Møs Claire Couture 

Facebook og Instagram: c.co.dk

Du vil måske også kunne lide:


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres