DIY: Maxi slå-om-kjole i satin

Af Janne Blumenfeld (@byblumenfeld)

Som så mange gange før, sad jeg en dag og scrollede igennem G&M's mange lækre varer, og da jeg så billedet af den her smukke satin med Paisley mønster, vidste jeg at jeg bare MÅTTE lave et eller andet i den.

Jeg blev med det samme fuldstændig vild med paisley-mønsteret, og de farver det var i.

Jeg havde ikke en større forkromet ide inden jeg bestilte stoffet, udover at det skulle ende ud i en helt fuldstændig fantastisk maxi kjole, der kunne udgøre en del af min sommer-garderobe, og som ville være skøn med et par fine flade sandaler.

Jeg brugte laaaang tid på at lede efter det helt perfekte mønster, og fandt flere undervejs, men endte med et helt simpelt mønster på en slå-om-kjole, som jeg dog ændrede lidt på, men mere om det senere.

 

 Materialer:

  • 5 Meter satinstof (se hele udvalget ved at klikke her)
  • Snitmønster
  • Saks
  • Nåle
  • Tråd
  • Guld skråbånd

 

Stoffet:

En super lækker satin i 100% polyester. Den er 150 cm. bred, hvilket jeg havde stor glæde og gavn af.

På den ene side er stoffet nærmest matteret, og på den anden side er det som om, der er lidt guld-coating på.

Jeg ved ikke, hvilken side der er tiltænkt som ret-siden, og begge kan fint benyttes, men eftersom jeg ønskede at lave en maxi-kjole der primært skulle benyttes som almindelig sommerkjole, valgte jeg den matte side som retsiden.

 For mig er satin altid en anelse udfordrende at arbejde med, da det er så glat at det let skrider, og jeg nemt får trukket lidt i det.

Det her satin var ikke anderledes, men det forventede jeg nu heller ikke.

Satin er jo satin, og det er jo netop letheden i materialet, overfladen og den flotte tyngde den falder med, der gør satin så smuk.

Så jeg tog udfordringerne som de kom.

 

 

Mønster:

Jeg endte med at vælge et mønster fra Stof & Stil, som jeg i forvejen havde i min samling.

Det er mønster nr. 23162, slå-om kjole.

Mønsteret har en underdel der går lige ned, og jeg ønskede meget mere fylde, så jeg ændrede underdelen til hvad der nærmest svarer til en rundskåren nederdel.

Dette ændrede jo i sagens natur en hel del på, hvor meget materiale jeg skulle bruge, og jeg endte med at bruge 5.0 meter stof.

 

Syning:

En af de ting, jeg elsker ved en slå-om-kjole, er at den er så levende når man har den på, og med så meget vidde i skørtet som jeg valgte at lave den i, var jeg også godt klar over at jeg måtte sørge for at indersiden af kjolen også så pæn ud.

Jeg valgte at sy alle sømme som franske sømme, så der ikke var nogen rå kanter synlige.

Det var et væsentligt større arbejde, end hvis jeg blot havde overlocket alle sømmene, men når jeg står med den færdige kjole nu, er jeg ovenud lykkelig for min beslutning.

Uanset hvor meget skørtet bevæger sig når jeg har den på, vil man aldrig kunne se en ”grim” søm, og det syntes jeg er mindst lige så vigtigt, for på den måde ser kjolen mere færdig og eksklusiv ud, og det fortjener det smukke stof.

Nederste oplægningskant sømmede jeg op med et guld skråbånd.

Det står flot til den guld-coating indersiden har, og giver en spændende effekt når kjolen bevæger sig.

 Nu glæder jeg mig bare til det bliver forår og sommer, så jeg kan få min kjole i brug.

 

 Husk at du kan spare 20% på alt satinstof resten af marts måned 2021 med rabatkoden: SATIN20. Koden kan benyttes én gang pr. kunde. Du benytter koden ved at indtaste den i rabatkode feltet ved kassen.  

 

Du vil måske også kunne lide:


kommenter


  • Pernille Sørensen Liquid error (snippets/comment line 5): The format option 'month_day_year' is not a supported format.

    Jeg bokser netop med at finde et mønster til en slåom kjole hvor nederdelen er fuld sol. Hvordan gjorde du med hensyn til overlappet foran? Påsyede du mere Stof eller var den mindre sol. Jeg elsker zimmermann kjoler og prøver at lave mine egne


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres