DIY: Satin nederdel med slids

En af sommerens helt store tendenser i år, som har fået meget opmærksomhed på de sociale medier, er den klassiske nederdel i satin eller silke. Den er utrolig flot, og ikke mindst behagelig at bære om sommeren, med sit tynde og bløde materiale i form af satin eller silke. Dog er den danske sommer ved at gå på hæld, men vi har alligevel samlet en guide til, hvordan du nemt kan lave din egen flotte nederdel ved hjælp af vores satin- og silketekstiler. Derudover kommer vi også med nogle tips til, hvordan du kan vælge at style den, så den også kan bruges til efteråret. Og hvem ved, om den ikke også bliver et hit til næste års sommer? 

På billederne ses vores model Isabella i en hjemmesyet nederdel lavet af satin. Hun er en str. XS og er 1.60 cm. høj. Vær opmærksom på at mængden af stof der skal bruges, afhænger af din højde og hvor lang du ønsker nederdelen. 

Det skal du bruge:

1. Et stykke stof, satin eller silke

2. Elastikbånd til taljen

3. Sytråd, som passer til stoffets farve 

4. Symaskine

5. Saks

Sådan gør du:

1. Mål din livvidde, hoftevidde og længden, som du ønsker på nederdelen (Husk et par cm. til oplægning og sidesøm)

2.  Fold stoffet, når du klipper stoffet ud efter dine mål. Klip et forstykke og bagstykke ud.

3. Sy de to stykker (bagstykke og forstykke) sammen i den ene side.

4. Hvis du ønsker et slids i den anden side, syer du stoffet sammen ned til det punkt, hvor du ønsker at slidsen skal begynde.

5. Del sømmet i siden, så du får et søm på 2 cm.

7. Prøv elastikken, som skal bruges i taljen, for at finde ud af, hvor lang den skal være. Elastikken skal strækkes og den skal være stram nok til at holde nederdelen oppe, men det skal også føles behageligt. Der skal cirka bruges 3 cm til ombuk.

8. Sy elastikken til vrangsiden, og fold elastikken mod vrangen, når den er syet på.

9. Til sidst lægger du nederdelen op, dette kan også gøres med nål og tråd i hånden.

 

Inspiration:

Vi har samlet nogle idéer til, hvordan nederdelen kan styles til de koldere dage. Tag et kig på billederne nedenfor og lad dig inspirere...

 Du vil måske også kunne lide:


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres