DIY: Sy din egen miljøvenlige indkøbspose

Skån miljøet ved at lave din egen indkøbspose, som du kan bruge igen og igen, og dermed slippe for at købe plastikposer, når du handler ind. For at gøre posen mere miljøvenlig, kan du vælge et bæredygtigt materiale, som eksempelvis linned. Ønsker du at tilføje dit eget kreative præg, kan du vælge at dekorere din pose med fine detaljer. 

 

Det skal du bruge:

1. Et stykke stof 

2. Hanke, 2 stk. ( Du kan vælge at sy dem af samme stof som posen, eller vælge noget helt andet stof, for at skabe noget kontrast ) 

3. Tråd som passer til stoffets farve 

4. Symaskine 

5. Saks 

6. Evt. et par nåle. 

Vi anbefaler at bruge disse tekstiler til en indkøbspose:  

Linned, bomuld, poplin, canvas eller musselin 

Tip:

Ønsker du en lidt kraftigere pose, som er mere holdbar, kan du vælge at sy foer i den. 

Sådan gør du: 

1. Klip det valgte stof ud i to ens stykker i den størrelse, som du ønsker posen. For eksempel 40 x 50 cm. 

2. Klip derefter det valgte stof ud til hankene, efter den bredde og længde, som er passende til din pose.

3. Læg de to stykker til posen ret mod ret, altså med vrangen opad.

4. Sy siderne sammen.

5. Sy en stikning i hver bundside.

6. Vend posen, så den ikke længere vender med vrangen udad. 

7. Stik evt. en søm i toppen af posens kant.

8. Sy hankene fast i hver side. Du kan både vælge at sy hankene på indvendigt eller udenpå alt efter, hvad du synes, der ser bedst ud. 

Dekoration: 

Der findes mange nemme og fine måder at dekorere din pose på. Du kan bl.a. vælge at sy et motiv på eller at pynte den med bånd. Se eksempelvis vores pyntebånd. Du kan også vælge at sy små lommer udenpå, så du også har plads til dine småting. Ønsker du en mere personlig dekoration, kan du vælge at male på den, eller at lave et aftryk af dine børns hænder. 

Inspiration: 

 Tip: Sy også en pose til dine børn

En pose som denne ville også være oplagt at sy til dine børn. Posen kan eksempelvis bruges til idrætstøj eller sportstøj. Du kan også hænge den på børneværelset som opbevaring til legetøj eller bamser. Se vores børnetekstiler med flotte børneprint. 

Vis os dine kreative projekter 

Vi elsker at se jeres kreative projekter og idéer. Så har du lavet et flot projekt derhjemme, som du kunne tænkte dig at dele med os? Send det til os via Instagram eller på vores mail info@g-m.dk. Så får du muligheden for at blive vist på vores Instagram og Facebookside. Derudover kan du også modtage specielle rabatter. 

Hold dig opdateret via Instagram og Facebook omkring andre spændende og kreative idéer. Vi udgiver løbende blogs som inspiration til brug af vores tekstiler og flere DIY's. Del også gerne denne DIY med bekendte, som kunne være interesseret i en guide til en miljøvenlig indkøbspose. 

 


Skriv en kommentar