GUIDE TIL TEKSTILER

Hos G&M har vi et bredt udvalg af tekstiler. Vi har derfor samlet en guide til vores forskellige tekstiler. Denne guide indeholder bl.a. hvordan vores tekstiler er fremstillet. Derudover har vi også samlet nogle idéer til, hvad vores tekstiler kan bruges til. 

BOMULD

 

Hvordan er bomuld fremstillet?

Bomuld er fremstillet af bomuldsplanter, hvilket gør, at bomuld er en af de mest anvendte naturfiber i verden. Der findes flere forskellige typer af bomuld. Den mest anvendelige er den mexicanske plante Gossypium hirsutum. Denne bruges netop til produktion af tøj. Når fibrene er forarbejdet, består det af næsten ren cellulose, hvilket er et naturligt polymer. Kina, Indien og USA er de tre lande i verden, hvor produktionen af bomuld er højest. 

Klik her for at se vores fulde sortiment af bomuldsstof.

Egenskaber

Bomuld er et meget blødt materiale, som gør det behageligt at have på. En stor del af det bomuld vi bruger, er svedabsorberende, hvilket gør det meget anvendeligt. Bomuld er også en af de tekstiler, som tørrer hurtigt og som har let ved at blive strøget. 

Hvad kan bomuld bruges til?

Bomuld kan med sine mange egenskaber bruges til flere forskellige ting. Bomuld er generelt en stor del af vores hverdag, da bomuld både bruges til tøj, håndklæder og dynebetræk. Når det gælder tøj er bomuld mest anvendt i T-shirts, jeans, strømper og undertøj. Dette skyldes, at bomuld er et materiale, som er rart at have tæt på kroppen.

Vores tip:

Skal du kaste dig ud i et nyt projekt, hvorfor så ikke prøve at sy din egen T-shirt og sætte dit helt eget præg på den?

Er du derimod ude efter noget nyt til boligen, så er bomuld perfekt til dynebetræk, og ved at sy dit eget, kan du få præcis den farve eller det mønster du ønsker. 

Se mere om bomuld og jersey lige her.

 SILKE

Hvordan er silke fremstillet?

Silke er en naturlig fiber ligesom bomuld. Silke er fremstillet ved hjælp silkelarver, som er silkesommerfuglens larve. Silkesommerfuglen stammer fra det Nordøstlige Kina. Når silkelarven producerer silketråde, bliver silketrådende samlet i bundter, som derefter kan farves og væves. I dag produceres silke i flere forskellige lande, heriblandt Italien, Thailand, Indien og USA. 

 

 

Klik her for at se vores fulde sortiment i silkestof

Egenskaber

Silke er kendt for at være et luksuriøst materiale, da silke er utrolig blødt og behageligt at have på. Silke er også kendt for sin glatte og skinnende overflade. Silke har også temperaturregulerende egenskaber, hvilket gør at det kan køle kroppen ned, når det er varmt. Derudover er silke også et åndbart og smidigt materiale. 

Hvad kan silke bruges til?

Silke bruges til mange forskellige ting. Vi ser ofte silke i forbindelse med tørklæder, slips, kjoler og nederdele. Silke er et utrolig flot materiale, og hvis man skal prøve kræfter med et nyt projekt, er silke et oplagt valg.

Vores tip:

Et af de nemme projekter kunne være et tørklæde, eller hvis man har mod på det, kunne en flot nederdel være godt valg. Silkenederdelen har været utrolig populær denne sommer, og hvem ved, om den også får et comeback til næste års sommer. Ellers kan den også sagtens bruge til efteråret, med et par strømpebukser indenunder. 

Find bredt udvalg af silke i bredt udvalg af farver og mønstre lige her. Pssst der er lige nu 43% på silke..

VELOUR

 

Hvordan er velour fremstillet?

Velour er oprindeligt fremstillet af silke, men i dag fremstilles velour oftest af strikket eller vævet bomuld. Velour kan også fremstilles af syntetiske materialer som polyester. Velour fremstilles ved en speciel trådningsproces, der giver den unikke fløjsoverflade.

 

Klik her for at se hele vores sortiment af velourstof

Egenskaber

Velour har en meget blød fløjsoverflade, som gør velour til et utrolig behageligt materiale. Den unikke overflade gør også velour til et flot materiale. Velour kan både fås som et kraftigt materiale, men også som et tyndere materiale. Den kraftige slags af velour kan derfor være ret holdbart. 

Hvad kan velour bruges til?

Velour er både kendt som beklædningsstof, men især også som møbelmateriale. De sidste par år, har vi set meget til velour, både når det gælder tøj men også i forbindelse med møbler, som f.eks. lænestole og sofaer. Velour kan også opnå et mere luksuriøst udtryk, hvis man vælger at bruge velour til et jakkesæt eller til en flot kjole.

Vores tip:

Mangler dine sofapuder et nyt pift? Så kunne du overveje at sy dem et nyt og behageligt pudebetræk med vores velour. Eller har du en gammel puf, eller en gammel lænestol? Giv den et nyt liv, ved at ombetrække den med velour i en flot farve. 

Se det store udvalg af velour lige her.

POLYESTER

Hvordan er polyester fremstillet?

Polyester er fremstillet af olie og naturgas, der ved hjælp af avancerede kemiske processer omdannes til plastik og videreforarbejdes færdigt til syntetiske fibre. 

Egenskaber

Polyester er et materiale, som er meget nem at pleje. Polyester har heller ikke tendens til at krympe i vask. Det er et stærkt materiale, hvilket gør det meget anvendeligt. Polyester er også nemt at rengøre. Man bruger ofte polyester i blanding med andre fibre som eksempelvis bomuld. Når man blander disse to fibre opnår man noget, der er endnu stærkere og mere holdbart.

Hvad kan polyester bruges til?

Polyester er også et materiale, som bruges til mange forskellige ting. Polyester bliver især brugt til sports- og træningstøj, men vi ser også ofte polyester i en blanding med bomuld. Når polyester er blandet med bomuld, kan der være tale om jakker, T-shirts eller bukser. Find dit næste polyester i mange farver og mønstre her

 

Du vil måske også kunne lide:


Efterlad en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.