SILKE GUIDE: Alt du bør vide om silke

Silke - eller dronningen over alle tekstiler - som den også kaldes, kommer fra silkesommerfuglen eller nærmere betegnet larverne fra silkesommerfuglen. Læs vores blog om silke her og bliv klogere på stoffet og dets egenskaber. Eller køb silkestof her.

Hvad er silke? Hvordan er silke lavet?

Silke er et naturligt proteinfiber, der produceres af visse insekter, herunder silkeorme, som bruger fibrene til at bygge deres kokoner. Det er en stærk, skinnende fiber, der er blevet brugt i århundreder til at skabe fint stof til tøj, sengetøj og andre tekstiler. Processen med at skabe silke involverer flere trin, herunder at opdrætte silkeorme, høste deres kokoner og omhyggeligt at forarbejde de lange fibre der udgør kokonen. Disse fibre renses derefter, spindes til tråd og væves til stof.

Det luksuriøse stof, er fibre, som silkesommerfuglen spinder om kokonen. Silkesommerfuglen lægger op til 500 æg, som efter 20 dage udklækkes med små larver, der kun lever af morbærblade. Efter 3 uger er silkeormene blevet 70 gange større, hvor de efterfølgende spinder den magnifikke, hvide silketråd. Silke er den længste animalske fiber, da silkeormene allerede efter to døgn producerer en tråd på ca. 1500 meter.

Hvordan plejes silke produkter?

Det er vigtigt at pleje silke godt, for jo bedre du behandler silke, jo længere og pænere holder det sig. 

Maskinvask silke

 1. Vælg en vask med maks. 30 grader. En vask på over 30 grader kan skade silken.
 2. Silken skal være lagt i en vaskepose, for at undgå at tøjet bliver skadet i vasketromlen.
 3. Tørretumbleren skal ikke benyttes til at tørre tøjet.

Vær opmærksom på at ved maskinvask er der risiko for at silken krymper medmindre vaskemaskinen har et uld/silkeprogram med flydende silkevaskemiddel.

Håndvask silke

 1. Vaskes med lunkent vand.
 2. Anvend vaskemiddel med lav PH-værdi eller vaskemiddel der er beregnet til silke.
 3. Skyl i klart, lunkent vand til sæben er væk.
 4. Fyld med vand og tilføj kvart kop eddike. Eddiken genopretter stoffets naturlige glans.
 5. Fjern eddike lugten ved sidste skylning med koldt vand.
 6. Læg silken på et tørt håndklæde og lad det tørre.

Undgå stærkt sollys, da silken herved kan miste farve. 

Strygning af silke 

 1. Ved strygning skal der lægges et stof mellem strygejernet og silken.
 2. Strygning skal foregå samme retning som fibrene.
 3. Max temperatur på 120 grader.
 4. Brug ikke damp.

Fordele ved silke 

Hvorfor er silke så dyrt og luksuriøst? Det er netop fordi, at der er masser af fordele ved silke.

Her er der en række fordele ved at benytte sig af stoffet silke:

Allergi-venlig → Eftersom silke er tætvævet og består af masser naturlige stoffer reducere det antallet af husstøvmider. Da den mest almindelige form for allergi er knyttet sammen med støvmider. Ergo vil brug af silke sengetøj være et perfekt valg for at undgå allergi og for en bedre søvnkvalitet. Har du let ved at få eksem eller har du bare en følsom hud som let bliver irriteret, kan du også have glæde af silken.

Formindsker rynkerne

Silke pudebetræk gør ikke huden fugtig over natten, det betyder at rynker ikke udvikler sig hvis du sover på én side i længere tid end den anden. Derudover er der aminosyrer i silke som er godt for huden dermed forsinker det rynkerne i huden. Silkestof kan være nyttigt til at reducere forekomsten af rynker på grund af dets glatte, skinnende tekstur og dets evne til at glide over huden. Det kan hjælpe med at udglatte forekomsten af fine linjer og rynker ved at skabe en glattere overfalde 

Ideel mod hårtab

Silke er ikke udviklet til at forhindre hårtab. Det kan dog være gavnligt for personer med hårtab eller tyndere hår, fordi dett er et blødt og glat stof, der kan være skånsomt mod hård og hovedbund. Det kan også hjælpe med at reducere friktion og brud ved søvn, hvilket kan være gavnligt for personer, der forsøger at beskytte deres hår og fremme sund hårvækst. Derudover er silkepudebetræk hypoallergenisk, hvilket kan være med til at mindske irritation og betændelse i hovedbunden. Endelig kan silkepudebetræk være med til at bevare fugten i håret, hvilket kan være nyttigt for personer med tørt hår eller tør hovedbund.

Temperaturregulerende

Silke sengetøj eller nattøj består af en naturlig tilpasning til vores kropstemperaturer. Det har en enestående evne til at holde os kølige, når det er varmt og varmt når det er koldt. Herved er silke således også et valg til at give kroppen en mere afslappet søvn. Derudover er silke et åndbart stof, der som tidligere nævnt hjælper med at regulere kropstemperaturen og holder huden behagelig. Dette kan hjælpe med at forhindre, at huden bliver alt for tør eller irriteret, hvilket kan bidrage til forekomsten af rynker. 

Stort udvalg af silke

Oplev vores store udvalg af silkestof som kan bruges til alt fra luksuriøse silkekjoler til bløde silkepuder og sengetøj. Vores silkestof er kendt for deres glans, styrke og høje kvalitet. Se vores udvalg nu ved at klikke på lige her. Gå til silkestof.

 

Du vil måske også kunne lide:


kommenter


 • Inge Koch Liquid error (snippets/comment line 5): The format option 'month_day_year' is not a supported format.

  En meget god blok. Det er interessant alt det der er beskrevet.
  Tak for den


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres