Stofguide: Hvad er teddystof?

G&M's teddystof er produceret af 100% polyester. Teddystof blev først fremstillet i starten af det 20. århundrede, og blev rigtig kendt efter en episode i 1902. Her skulle den amerikanske præsident Theodore Roosevelt deltage i en jagt i Mississippi. Under denne jagt blev der ikke skudt nogle dyr, og der blev indfanget en bjørn, som præsidenten skulle skyde, hvilket han nægtede. Dette blev lavet til en tegning, som blev publiceret i Washington Post. Ud fra denne tegning blev der lavet en bamse, som skulle ligne denne bjørn, og denne blev kaldt for "Teddy's Bear". 

Teddystof blev brugt som materiale til at producere disse teddybjørne. Siden da er teddystof blevet en populær metervare, som bruges til at lave en bred vifte af produkter herunder bl.a. beklædning, indretning, børnetøj, dekorationer og selvfølgelig teddybjørne.

Klik her for at se vores fulde sortiment af teddystof.

Hvad er teddystof?

Garn & Metervarer's teddystof er produceret af 100% polyester. Teddystof er kendetegnet ved sine korte og tætte fibre, som giver teddystoffen sin karakteristiske blødhed og plysset look. Teddystof er en alsidig metervare, da det både er blødt, isolerende og varmt - hvorfor det egner sig til alt fra de lidt koldere måneder til at anvende i indretningen. Det er derudover også slidstærkt, hvorfor det kan holde i mange år.

Klik her for at se vores fulde sortiment indenfor teddystof.

Hvordan produceres teddystof?

Produktionen af teddystof kan opsummeres i 7 trin:

 1. Råmaterialer: Det første trin vedrører råmaterialerne. G&M's teddystof består af 100% polyesterfibre.
 2. Spinning: Polyesterfibrene gennemgår herefter en spinningsproces, hvor de omdannes til garn. 
 3. Vævning eller strikning: Hvis teddystoffet skal være vævet, bliver garnet indsat i væven, der skaber strukturen i stoffet. Vævningen kan variere for at opnå den ønskede tekstur. Hvis det derimod skal strikkes, bliver masker af garnet bundet sammen for at danne stoffet. Strikning kan give en mere elastisk og strækbar tekstur.
 4. Tufting: Nu gennemgår teddystoffet en proces kaldet tufting. Tufting bruges til at skabe plysset i teddystof. Dette indebærer at stikke garnet gennem stoffet og derefter skabe løkker eller snore for at give det plyssede udseende.
 5. Farvning: Herefter kan stoffet blive farvet eller få tilføjet print. Dette sker ved forskellige metoder afhængigt af producentens præferencer.
 6. Efterbehandlingsprocesser: Andet sidste trin i teddystoffets produktionsproces går ud på nogle efterbehandlingsprocesser. Teddystoffet gennemgår disse processer for at sikre kvalitet og holdbarhed. Dette kan omfatte skylning, tørring og tilføjelse af specielle behandlinger.
 7. Inspektion og kvalitetskontrol: Afslutningsvist gennemgår teddystoffet en inspektion og kvalitetskontrol. Dette gøres for at sikre, at stoffet opfylder producentens standarder for kvalitet og udseende.

Hvilke egenskaber har teddystof?

G&M's alsidige teddystof besidder en række gode egenskaber, som er listet herunder.

Blødhed: Teddystof er blødt og behageligt. Dette gør stoffet egnet til beklædning, tæpper og legetøj.

Varmt og isolerende: Teddystof har gode isoleringsegenskaber, og stoffet er i stand til at holde på varmen. Derfor anvendes det ofte til beklædning i de køligere årstider.

Letvægt: Teddystof er letvægt, hvilket gør det praktisk og behageligt at bruge som beklædning.

Holdbarhed: Teddystof er holdbart og slidstærkt, hvilket gør det ideelt til beklædning og legetøj.

Hurtigtørrende: Teddystof er hurtigtørrende, og er derfor optimalt at anvende til overtøj, baby- og børnetøj samt legetøj.

Åndbart: Selvom at teddystof er isolerende, så er det stadig åndbart. Det betyder, at det kan regulere kropstemperaturen, og fungerer derfor godt som overtøj.

Farvemuligheder: Vores teddystof fås in masse forskellige farver, så der er noget til enhver smag.

Klik her for at se vores fulde sortiment indenfor teddystof.

Teddystoffets alsidighed

Grundet ovenstående egenskaber er teddystof utrolig alsidigt, og kan bruges i et hav af projekter. Teddystof er perfekt til dig, der ønsker et blødt, isolerende, åndbart og holdbart materiale. Vores teddystof kommer i et bredt udvalg af farver, så der er noget til enhver smag. Alle farverne kan ses her.

Teddystof kan også kombineres med andre typer af metervarer for at forstærke eller tilføje nye egenskaber til dit projekt.

Teddystof og flannel

Et eksempel på en kombination kunne være teddystof og flannel. G&M's flannel består af 100% bomuld. Denne kombination kunne være oplagt hvor projektet har et flannel-look med en teddystof foring. Dette kunne f.eks. være i form af en pyjamas, en jakke eller en skjorte. Kombinationen heraf vil skabe et produkt som er åndbart, varmt og blødt med et flot design.

Klik her for at se vores fulde sortiment indenfor flannel.

Teddystof og bomuld

En anden kombination af stof kunne være teddystof og bomuld. G&M's bomulds metervarer findes i et utal af farver, som kan ses her. Der er altså noget til enhver smag. Denne kombination af stof ville være ideel til bl.a. beklædning med en foring af teddystof og et ydre af bomuld. Dette vil gøre dit projekt holdbart, varmt, åndbart og behageligt. det kunne f.eks. være en sweatshirt eller loungewear.  

Klik her for at se vores fulde sortiment indenfor bomuld.

Teddystof og fleece

En kombination kunne også være teddystof og fleece. Fleece og teddystof har mange af de samme egenskaber, som værende varme, bløde og holdbare. En oplagt mulighed her kunne være at kreere ekstra varme tæpper eller trøjer, som passer perfekt til de kolde måneder. Vores fleece findes i et bredt udvalg af farver, og kan ses her.

Klik her for at se vores fulde sortiment indenfor fleece.

Hvordan vaskes teddystof?

For at sikre den optimale pleje af dit teddystof, og dermed bevare den flotte tekstur og blødheden samt forlænge levetiden, anbefales følgende:

For at bevare teddystoffets kvalitet og farver, anbefales det at vaske den ved 30 grader. Stoffet kan ikke tørretumbles, og det kan heller ikke stryges. Vær opmærksom på, at teddystof kan krympe op til 3% under vask. Følg derfor vaskeanvisningen for at undgå dette.

Miljøhensyn i produktionen af teddystof

Materialer: Teddystof produceres af polyester. Polyester er en syntetisk fiber, som er lavet af fossile brændstoffer. Dog er polyester genanvendeligt, hvilket giver mulighed for bæredygtig genanvendelse.

Energiforbrug: Produktionen af polyesterfibre og forarbejdning af teddystof kræver en del energi. Ved at vælge mere energieffektive produktionsmetoder bruge vedvarende energikilder, kan man reducere den samlede miljøpåvirkning.

Kemikalier: Miljøvenlige farvestoffer og kemikalier kan bidrage til at minimere den miljømæssige indvirkning under produktionsprocessen.

Vandforbrug: Vand bruges under produktionen af teddystof. Ved effektiv vandstyring og genbrug af vand kan vi reducere vandforbruget og dermed minimere miljøpåvirkningen.

LevetidTeddystof har lang levetid, hvilket nedsætter behovet for udskiftning.

Alle Garn & Metervarers teddystof-metervarer er produceret indenfor Europas grænser. Derved kan vi sikre at både miljøhensyn samt etik og moral overholder de gældende regler og den gældende lovgivning. Vi stræber også personligt efter en mere bæredygtig fremtid ved at tage et skridt mod mere ansvarlig produktion.

Yderligere er alle vores teddystof-metervarer mærket med OEKO-Tex Klasse 2 certificeringen som sikrer, at de er fri for allergi- og kræftfremkaldende stoffer, og samtidig egner sig til direkte kontakt med huden. Du kan derfor være sikker på, at produktionen er foregået på en ordentlig måde, og at arbejderne ikke er blevet udsat for farlige kemikalier ved produktionen.

Klik her for at se vores fulde sortiment indenfor teddystof.

Inspiration til projekter med teddystof

Teddystof er et alsidigt produkt, og kan bruges til et hav af projekter.

Eksempler på hvad teddystof kan bruges til, er:

 • Beklædning
 • Legetøj
 • Boligtekstiler
 • Dekorationer

Teddystof og andre metervarer

Teddystof minder om både fleece og plys. Alle tre typer stof har fantastiske isolerende egenskaber, og er også komfortable, varme og behagelige at have på. Der er nogle væsentlige forskelle ved disse metervarer, som adskiller dem fra hinanden, som bliver gennemgået herunder.

Teddystof og fleece

Både teddystof og fleece består af 100% polyester. Begge typer af metervarer er bløde, komfortable og varme, og egner sig derfor godt til de køligere måneder. Begge er også særligt populært til beklædning.

Forskellene ved teddystof og fleece kommer sig af, at fleece er et noget lettere materiale, og kan bedre bæres i lag. Derudover har fleece også en glattere overflade end teddystof, som har et mere plysset udseende.

 

Klik her for at se vores fulde sortiment indenfor fleece.

Teddystof og plys

Ligesom fleece og teddystof, så består vores plys også af 100% polyester. Derudover er plys også blødt, holdbart og isolerende, og ligesom teddystof har det en plysset overflade.

De primære forskelle mellem vores plysstof og teddystof er, at plys findes i både en korthåret plys og en langhåret plys. Derudover er plys mere almindelig til dekoration og indretning, hvor teddystof er mere populært til beklædning.

Klik her for at se vores fulde sortiment indenfor plys.

Du vil måske også kunne lide:


Efterlad en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.