DIY: Smart velour buksedragt

.
Janne Blumenfeld (Instagram: @byblumenfeld) har i samarbejde med os lavet denne smarte buksedragt i velour. Til projektet har hun brugt vores mosgrønne velour samt et snitmønster fra Alice & Co. Patterns på Intrepid Boilersuit. Resultatet er blevet super flot, og buksedragten er perfekt at bruge til enten jul eller nytår. Du kan i dette blogindlæg følge med i Jannes DIY-guide og se, hvordan hun har lavet buksedragten.

 

Til dette mønster skal bruges:

1. 3 meter a 150 cm. Stof fra G&M Stof og Tekstiler, som kan findes på linket. Du kan finde dette flotte velour i mørkegrøn eller noget af de andre farver ved at trykke på linket - Velour fra G&M.

2. Let vlieseline. Du kan finde let og god vlieseline her ved at trykke på linket - Vlieseline

3. Lynlås XX cm.

4. Matchende tråd

5. Stræknål

6. God saks. Du kan finde sakse hos G&M Stof og Tekstiler ved at trykke på linket - Sakse

7. Fine tynde knappenåle

 

Guide:

Jeg har dog valgt at lave et par justeringer på snitmønsteret.

1. Jeg har klippet en str. 10, men har efterfølgende beskåret både ærme, krop og ben med 3 cm.

2. Både ærme og ben er forlænget.

3. Jeg har lavet knaplukning i stedet for lynlås, da jeg syntes det passede bedre til den fede, tinge velour.

4. Jeg har ikke påsyet elastik i taljen som mønsteret foreskriver, men istedet lavet et bælte af 2 x D-ringe og et stk. aflangt velour. 

Alle justeringer er forholdvis lette at lave, uden det store mønstertilretningskendskab, og velouren med stræk er super tilgivende at arbejde med, også for os der ikke er uddannet beklædningsformgivere. 

 

 Velour er god til både hverdag og fest

Jeg har valgt at arbejde med velour med stræk fra G-M af flere årsager:

1. Stoffet er vanvittigt smukt og findes i de mest vidunderlige farver.

2. Velour har den her levende interessante overflade.

3. Velour kan styles både til hverdag og fest, derfor laver jeg det samme snitmønster i to forskellige farver velour, så jeg forhåbentlig kan inspirere dig til både hverdags og fest outfit. 

 

HUSK! at vende velour den samme retning

Husk altid at når du arbejder med velour skal ALLE mønsterdele vende den samme retning, ellers vil luven vende forskelligt og det vil se ud som om der er brugt forskellige farver. Jeg vender altid velour så det føles glat når jeg stryger en hånd NED af benet og ru når jeg stryger en hånd OP ad benet. Jeg ved at nogen vil vende der modsat og ved ikke hvad der er mest “ korrekt”, det vigtigste er at det vende ens gennem hele projektet. 
Når du stryger sømme på velour skal du være meget forsigtig. Stryg ALTID på vrangen, med forsiden liggende på et gammelt håndklæde eller en velour rest. På den måde presser du ikke luven flad. Damp er din bedste ven når du stryger velour. 

 

 

Velour med stræk er yderst komfortabelt

Stræk velouren fra G-M har været en drøm at arbejde med, og jeg er super tilfreds med resultatet. Der er super meget stræk i, det eeeeelsker jeg, det gør nemlig dragten yderst komfortabel ☺️   

Du vil måske også kunne lide:


Efterlad en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.