Hynder til havestolen i udendørs, vandtæt stof

I samarbejde med Susan - lepanda_design

Materialebrug

Find alt udendørs vandtæt stof til udendørs brug ved at klikke her.

  • Tråd i farver der passer til farverne
  • Nåle
  • Papir + tegnegrej
  • Skum/puder/gamle hynder

Hynder til havestole i fire farver

I dette projekt har jeg lavet fire nye hynder ud til vores stole på vores terrasse. Jeg havde ikke noget mønster, så jeg måtte prøve mig lidt frem til at finde en form der passede. Jeg havde noget skum liggende, som var en rigtig tyk og god kvalitet. Hvis man har gamle hynder, kan man bare bruge dem som mønster, og/eller ombetrække dem. Jeg startede med at måle sædet på min stol, så jeg kunne klippe en firkant der passede nogenlunde. Jeg klippede efterfølgende lidt af ad gangen, så jeg kunne få den rigtige form der passede til min stol.

Efter at have fundet den rigtige form, har jeg tegnet formen af på mønster papir, så jeg lettere kunne klippe de næste puder og stoffet. Så har jeg også mønsteret til hvis jeg en dag vil have nye hynder der passer til vores stole. Hynderne er klippet uden sømrum, mens stoffet er klippet med 1 cm sømrum. Næste gang vil jeg klippe med 1,5 cm sømrum, da skummet er forholdsvis tykt og kommer til at bue lidt inde i hynderne.

Nu er hynderne klar til at blive syet. Jeg har syet hele vejen rundt i kanten, med 1 cm sømrum. Jeg har ladet den være åben i enden, for at skummet kan kommes i. Jeg har klippet en trekant ind i skummet i siden, for at den passer til armlænet på stolene. Det er vigtigt at klippe et hak ind inden man vender stoffet om, ellers kan stoffet komme til at trække på en grim måde. Det er det samme man gør, hvis man f.eks. syer en hals på en trøje, så stoffet ikke trækker.

Det er vigtigt at klippe helt ind til syningen. Hvis man ikke gør det, kan stoffet ikke ligge helt fladt. På de to næste billeder kan man se hvilken forskel det gør lige at få klippet de sidste par mm ind. Jeg har valgt ikke at overlocke kanterne, da hynden bliver lukket, og syningerne alligevel er gemt væk.

Normalt ville jeg lukke mine projekter ved at sy i hånden, så jeg kan lave usynlige sting, men her har jeg valgt at gøre det på maskinen, da det holder bedre. Man kan alligevel ikke se syningen, fordi hynden ligger ind mellem ryglænet og sædet. Jeg satte nåle hele vejen hen, for at undgå nogle folder. Hvis man har en trykfod til at sy kanter, eller kan flytte nålen ud i siden, er det en fordel, da skummet gør det lidt mere besværligt at sy.

Det færdige resultat

Og for at afprøve om de nu også er vandtætte måtte jeg hente vandkanden. Vandet løber så fint af, og ellers kan man lige ryste hynden en gang. Jeg er allerede glad for dem, og glæder mig til at sy det næste projekt i det vandtætte stof. Tak til dig, som valgte at læse med! Forhåbentlig ses vi inden længe igen her på bloggen.

 

Læs også disse blogindlæg:

 


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres