Stofguide: Vandtæt og vandafvisende stof

Det danske vejr er uforudsigeligt, og derfor er der ingen grund til at gå på kompromis med stil og komfort! Med Garn og Metervarer's vandtætte og vandafvisende stoffer er du sikker på at være godt dækket ind - uanset om du skal bruge vandtæt beklædning, hynder, tasker eller andet. 

Hos Garn & Metervarer har vi et breds udvalg af vandtæt og vandafvisende stof. Vi vil i dette blogindlæg give dig et overblik over vores sortiment, som består af:

Vandtæt polyesterstof

Vores vandtætte polyesterstof består af 100% polyester. Det er tætvævet, og det er dette der gør, at stoffet holder vand og regn ud med en vandtæthed på 12.000 mm. 

 

Udover at være vandtæt, er vores polyesterstof også utrolig holdbart og slidstærkt. Det er også letvægt, og også lettere end andre vandtætte materialer, hvorfor det egner sig perfekt til beklædning til udendørsbrug, som f.eks. en regnjakke.

Stoffets yderside er glat og blødt, og føles ikke kunstigt som f.eks. en plasticpose. Vandtæt polyesterstof er en metervare, som kan bruges til mange forskellige projekter, som kræver vandtæthed. Det kan være alt fra foer i en taske til yderstof i en regnjakke. 

Vandtæt softshell

Vores vandtætte softshell er produceret i åndbart polyester-materiale med fleece på bagsiden. Det består af 95% polyester og 5% elastan. Udover sine vandtætte egenskaber, så beskytter dette stof mod kulde samtidig med at det transporterer fugten væk fra kroppen. Vores vandtætte softshell har en vandtæthed på 12.000 mm. vand, hvilket betyder, at stoffet er helt vandtæt i forhold til nedbør og kan modstå mange former for tryk.

Softshell egner sig godt, hvis du skal bruge stof til en arbejdsjakke eller et par arbejdsbukser, der skal holde dig varm og tør en hel dag. Stoffet er let at bevæge sig i og egner sig i det hele taget godt til outdoor aktiviteter som ski, klatring, vandring osv.

Der findes også en i et sølv, reflekterende stof, som egner sig perfekt til udendørsbrug i de mørkere tidere.

Vandtæt bomuldscanvas

Vores vandtætte bomuldscanvas består af 100% bomuld, og er designet med et tidsløst ternet mønster - enten i rød og hvid eller beige og hvid.

Det vandtætte bomuldscanvas er vævet af kraftig tråde, og dette gør det sværere for vand at trænge igennem. Udover dette, så er stoffet overfladebehandlet. Dette er gjort for at gøre det endnu mere resistent - både over for vand og vind.

 

Vores vandtætte bomuldscanvas har en vandtæthed på 2.200 mm. vand. Det betyder altså, at det er vandtæt overfor regn. Stoffet er robust og slidstærkt. Det gør det til en perfekt metervare til bl.a. tasker, betræk, indkøbsposer og duge.

Prøv bl.a. vores step-by-step guide til at se din egen indkøbspose

Vandtæt stof til udendørsbrug

Vores vandtætte stof til udendørsbrug består af 100% polyester, og med sin tætte vævning opnår det sin vandtætte egenskab. Denne metervare har en vandtæthed på 1.727 mm. Det er derudover også hurtigtørrende, så man når man sætter sig, ikke får vådt tøj, og man behøver ikke at tørre efter inden.

Udover at være utrolig slidstærkt, så er vores vandtætte stof til udendørsbrug også behageligt at røre ved. Det er tungere end nogle af vores andre vandtætte stoffer, hvorfor denne særligt egner sig til f.eks. havemøbler, hynder, puder, madrasser og markiser. Samtidig er stoffet farvefast med en farveægthed på 6 ud af 8. Det betyder, at stoffet beholder sin farve i mange år, selv om det danske vejr byder på lidt af hvert i løbet af året. 

Kraftig vandtæt kaleche- og markisestof

Vores kraftige kaleche- og markisestof består af 100% polyester. Derudover har stoffet en tæt vævning og en PVC belægning på undersiden, og en imprægnering på forsiden. Alt dette gør, at stoffet er utrolig vandtæt, og det er umuligt for vand at trænge igennem. 

Vores kraftige kaleche- og markisestof er samtidig utrolig robust og slidstærkt, hvorfor stoffet egner sig godt til projekter der kræver ekstra beskyttelse, vandtæthed, slidstyrke holdbarhed, såsom:

 • Som forstærkning til beklædning i stærkt belastede områder som albuer og knæ.
 • Jakker, særligt friluftstøj til ridning, fiskeri, skiløb, cykling, golf m.m.
 • Tasker, rygsække, specielle baggagetasker mv.
 • Betræk, støv, privatliv, stænk- og lysbeskyttelse osv.
 • Kæledyrsartikler.
 • Telte, haveparasoller, presenninger, baldakiner, sædebetræk til både og yachter, vaskbare duge.
 • Havemøbler
 • Markiser
 • Kaleche

  Oil-Skin

  Vores skønne Oilskin stof består af 100% bomuld. Stoffet er imprægneret, hvilket giver stoffet denne vandafvisende effekt. Denne vokset bomuld er også det der kaldes for en voksdug eller oliedug.

  Stoffet her egner sig perfekt til regnfrakker. Der skal gøres opmærksom på at stoffet har en fedtet/olieret overflade grundet imprægneringen. Af denne grund skal man som vedligeholdelse indfedte stoffet igen efter et par ganges vask. Dette skal gøres for at beholde dets funktionalitet.

  Rengøring og pleje af vandtæt og vandafvisende stof

  Når stof er produceret med den specielle egenskab at holde vand ude, er det vigtigt at behandle stoffet rigtigt. På den måde sikrer du, at stoffet får en længere levetid og bedre ydeevne. Derfor er vigtigt at følge stoffets vaskeanvisninger nøje.

  Også valg af vaskemiddel har en afgørende betydning, når du vasker vandafvisende/vandtætte stoffer. Traditionelle flydende vaskemidler kan slide på stoffet, så den vandtætte/vandafvisende egenskab forsvinder. Her er det bedre at vælge normale vaskemidler i pulverform end i flydende form. Det sikreste valg er dog at bruge et vaskemiddel, der er lavet specielt til vask af vandtætte/vandafvisende materialer.

  Ved tørring af vandafvisende og vandtætte materialer er det vigtigt ikke at tørre ved for høj varme. Stil tørretumbleren på lav eller medium varme eller hæng til tørre.

  Du vil måske også kunne lide:


  Skriv en kommentar

  Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres